2016-2017 AKADEMİK YILI MEZUNİYET TÖRENİ: Mühendislik Fakültesi mezuniyet töreni 03 TEMMUZ 2017 PAZARTESİ günü saat 10:00-12:30 ve 14:00-16:30 arasında 2 oturum şeklinde olacaktır. Endüstri ve Sistem Mühendisliği Bölümü 1. Grupta yer almaktadır ve saat 10:00’da olacaktır, öğrenciler 1 saat öncesinden (09:00) lütfen tören alanında listeye göre (anons sırasına göre) hazırlanabilmemiz için orada olmalıdır.

2016-2017 AKADEMİK YILI MEZUNİYET TÖRENİ

• Mühendislik Fakültesi mezuniyet töreni 03 TEMMUZ 2017 PAZARTESİ günü saat 10:00-12:30 ve 14:00-16:30 arasında 2 oturum şeklinde olacaktır. Endüstri ve Sistem Mühendisliği Bölümü 1. Grupta yer almaktadır ve saat 10:00’da olacaktır, öğrencilerin 1 saat öncesinden (09:00) tören alanında listeye göre (anons sırasına göre) hazırlanabilmemiz için orada olması gerekmektedir.
  • Tören, FESTİVAL ALANINDA yapılacaktır.
  • Dereceye giren öğrenciler ise; 07 Temmuz 2017 Cuma günü yapılacak olan tören hakkında ayrıca bilgilendirilecektir.

KEP ve CÜBBELER Hakkında:

Satın alma işlemi:

1. Mezuniyet tarihlerinden bir hafta öncesinde başlayacaktır. (Firma tarafından daha tarafımıza iletilmediği için tarih belirtilemiyor.)
  2. Mühendislik binasında belirtilen sınıflarda (B315) 65,00 TL karşılığında yazar kasa fişi kesilerek cübbelerin satışı gerçekleştirilecektir. Satın almak isteyen öğrencilerin 1519 numaralı dahilinden Ayniyat Müdürü Feyza Hanımla irtibata geçmeleri yeterlidir.
  3. 65,00 TL , cübbe ve şal fiyatıdır. Kepler Yönetimin onayıyla mezun öğrencilerimize hediye edilecektir.

Kiralama işlemi:

1. Kiralama mezuniyet tarihinde, mezuniyet saatinden hemen öncesinde başlayacaktır.
  2. Mühendislik binasında belirtilen sınıflarda (B316-B317-B318), öğrenci kimliği + 65,00 TL alınacak ve sonrasında öğrenciye cübbesi teslim edilecektir.
  3. Mezuniyet töreni sonrası cübbesini ve şalını tarafımıza teslim eden (Kepler Yönetimin onayıyla mezun öğrencilerimize hediye edilecektir.) öğrenciye kimlik + 65,00TL geri iade edilecektir.

MEZUNİYET TÖRENİNE; mezun öğrenciler yanı sıra, staj dersini tamamlamış, mezuniyet için geriye en fazla 3 dersi kalan öğrenciler de katılabilir.

• İlişik kesme günleri 22-23 ve 28 Haziran 2017 (3 gün) tarihleri arasında;
  • İlk kez ilişik kesmeye gelecek olan öğrenciler : Rektörlük Binası Merkez Öğrenci İşleri’nden ilişik kesme formu alır formdaki sıraya göre imza alınır ve sıra Bölümden imza almaya gelindiğinde ise Bölüm Sekreterliği’nden yeni mezun formu alınır ve her iki formla (ilişik kesme formu ve yeni mezun anketi) beraber Dekanlığa gidilir. Burada nüfus cüzdan (üzerinde TC kimlik numarası olmalı) fotokopisi olmak zorunda.
  • İlişiğini daha önce kesip elinde Geçici Mezuniyet Belgesi olan öğrenciler : Geçici Mezuniyet Belgesi getirmek şartıyla ancak o zaman ilişiği kesilebilir. Yine yanınızda üzerinde TC kimlik numarası yazılı nüfus cüzdan fotokopisiyle beraber dekanlığa giderek ilişiğinizi kesebilirsiniz.
  • İlişik kesme günlerinde ilişiğini kesemeyen öğrenci yine sahneye çıkabilir diploma yerine teşekkür belgesi verilir ve törenden sonraki ilk iş günü öğleden sonra (04 temmuz öğleden sonra ya da 05 temmuz sabahı itibariyle istediğiniz zaman) Bin. Öğrenci işlerinden diplomasını alabilirler.
  • Bu sene davetiyeler e-davetiye olarak hazırlanmıştır. Bu konu hakkında daha sonra sizlere e-mail gönderilecektir. Fakat sizlerden ricamız yer sıkıntısı yaşamamak adına her öğrenci için 4 kişi konuk edersek seviniriz.
  • Mezuniyet törenine katılmak üzere şehir dışından gelen aileler (aile başına 4 kişiye kadar) kampüste misafir edilebilecektir. Bunun için Rektörlük yazı işlerine dilekçe ile başvurabilirsiniz.

Mezunlarımızı gururla hayata uğurlayacağımız bu anlamlı günlerde tören organizasyonlarının sağlıklı sürdürülebilmesi için aşağıdaki hususları dikkatlerinize sunuyoruz.

• Mezuniyet Törenleri açık havada gerçekleştirilecektir. Hafta boyunca hava sıcaklığının 28 – 30 derece olacağı tahmin edilmektedir. Tüm mezun öğrencilerimizin ve ailelerin sıcaklık ile uyumlu giysileri tercih etmeleri önerilir.
  • Festival Alanı ve üniversitemizin coğrafi yapısına uygun ayakkabı seçimi, mezun öğrencilerimizin ve ailelerin daha rahat hareket etmelerini sağlayacaktır.
  • Tören alanında mezun öğrenciler ve ailelerin oturacakları bölümler belirlenmiştir. Tüm konuklarımızın kendileri için ayrılan bölümlerde yerlerini almaları için gerekli yönlendirmeler tören görevlileri tarafından yapılacaktır. Mezunlarımızın ve ailelerin tören görevlilerinin yönlendirmelerine uymaları hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ederiz.
  • Öğrencilerimizin tören başlamadan önce Fakültelerimiz tarafından belirlenen toplanma yerlerinde bildirilen toplanma saatinden önce hazır bulunmalarını önemle rica ederiz.
  • Törenlere özel araçları ile gelecek ailelerimiz için otopark yönlendirmesi yine tören görevlileri tarafından yapılacaktır. Otoparklardan tören alanına ring araçları ile sürekli servis hizmeti verilecektir. Kampüs içinde trafiğin aksamaması için ring güzergahları ve ara yollara araç park edilmemesini, görevlilerin yönlendirmelerine uyulmasını rica ederiz.
  • Törenler süresince profesyonel fotoğraf çekimleri İSTEK Foto Film Merkezi tarafından gerçekleştirilecektir. Kokteyl alanında aileler ile birlikte fotoğraf çekimi için ayrı bir mekan da hazırlanmıştır. Ailelerimizin tören esnasında fotoğraf çekimi için yerlerinden ayrılmamaları törenlerin aksamadan yürütülmesi için son derece önemlidir.
  • Mezun öğrencilerimiz kep ve cübbelerini Mühendislik Binası giriş katında yer alan B315 numaralı sınıf hazırlanmıştır. Satın almak isteyen öğrencilerin 1519 numaralı dahilinden Ayniyat Müdürü Feyza Hanımla irtibata geçmeleri yeterlidir. Kiralama yapmak isteyen öğrencilerimiz tören günlerinde, tören saatinden önce yine aynı sınıflarda kiralama yapabilirler.

2016 – 2017 Akademik Yılının en gururlu haftasında sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyacağız.